Hoe werkt een fotoshoot?

Hoe werkt een fotoshoot, wat mag je verwachten van de fotograaf en hoe kan je je het beste voorbereiden op je fotoshoot in Utrecht? We leggen het je graag uit.

bedrijfsfotograaf, zakelijk portet

Kwaliteit boven kwantiteit

Mijn boekingen zijn beperkt tot maximaal twee sessies per dag zonder specifieke tijdslimiet. De reden is eenvoudig. Om oprechte expressie op de foto vast te kunnen leggen is tijd en aandacht nodig. Geen haastwerk, maar rustig wennen aan de camera en gezamenlijk zoeken naar de ultieme look. Zo wordt het maken van nieuwe foto’s een belevenis en krijg je foto’s die op authentieke wijze je persoonlijkheid weergeven.

Expressie en voorbereiding

De ideale uitdrukking voor een profielfoto is vertrouwen en benaderbaarheid. Sommige mensen kunnen die expressie eenvoudig op het gezicht toveren, bij anderen duurt het wat langer wat ook prima is. We kijken niet op de klok dus we hebben alle tijd om tot een goed resultaat te komen.

Voorafgaande aan de fotoshoot ontvang je een lijst met tips ter voorbereiding (kledingkeuze, haar, make-up etc.). Zo kun je jezelf optimaal voorbereiden. En als je vragen hebt, bel of mail gerust.

Coaching tijdens de fotoshoot

Gedurende de fotosessie coach ik je bij alles wat je moet weten. Expressie, houding, etc. Het doel hiervan is om te komen tot een aantal fantastische foto’s waar je authentiek en ontspannen op staat. Daar neem ik met plezier zoveel tijd voor als nodig is.

Een of twee keer tijdens de sessie stoppen we even en kijken we naar enkele foto’s die we hebben genomen. Op deze wijze kun je direct zien hoe je op de foto staat. En als er iets is dat je wilt veranderen, dan kunnen we dat ter plekke doen.

Direct het resultaat zien

Aan het einde van de sessie gaan we zitten en bekijken we de foto’s die we hebben gemaakt. Van daaruit kies je zelf je favoriete foto’s waarbij ik je advies kan geven over wat de beste opnames zijn. Naast de hoge resolutie JPEG’s, zorg ik er ook voor dat je de foto’s in een formaat voor Social Media ontvangt. Dat bespaart je de moeite van het verkleinen van de opnamen achteraf en je kunt ze direct gebruiken voor LinkedIn en andere platforms.

professionele fotograaf utrecht

“Ik ben naar Marcel Schenk gegaan voor een zakelijk portret. De website sprak me aan vanwege zijn eenvoud en het gaf me de indruk om een persoonlijke behandeling te krijgen. Het eindresultaat overtrof alle verwachtingen!
Er was geen vaste tijd afgesproken, en het was duidelijk dat we net zo lang bezig zouden zijn totdat we het juiste resultaat zouden hebben. Dat ging zo snel en goed, dat ik ben weggegaan met meer dan alleen een zakelijk portret. Ik raad al mijn vrienden en kennissen aan om bij Marcel je foto’s te laten maken. Verdiende 5 sterren!”
Alexander

professionele fotograaf utrecht

“Ik had portretfoto’s nodig voor mijn eigen zakelijke website. Marcel gaf aan dat hij me daar vast mee kon helpen en we hebben een fotosessie ingepland. Hij nam rustig de tijd voor mij maar ook voor het perfect krijgen van de belichting en de kwaliteit van de foto. Minstens net zo belangrijk. Ook mijn eigen wensen en voorkeuren werden zorgvuldig meegenomen. Het resultaat is een zestal prachtige foto’s die ik zowel zakelijk als privé veel zal kunnen gebruiken! Haarscherp, mooi van kleur en met zorg gemaakt. Kortom, een zeer tevreden klant!”
Yvette 

Scroll naar boven