fotograaf-utrecht-fotostudio

Je profielfoto is een investering in jezelf

Je profielfoto is meer dan alleen een foto van je hoofd. Het is een investering in een eerste indruk. Een investering die belangrijker is dan je zou verwachten. 

Je profielfoto wordt tegenwoordig op behoorlijk wat plekken getoond: Website, CV, LinkedIn, Facebook en WhatsApp om er maar een paar te noemen. Nu werkt het menselijk brein zo dat mensen onbewust een razendsnelle afweging maken van wat ze van iemand vinden op basis van het beeld wat ze zien. In slechts een fractie van een seconde – 40 milliseconden om precies te zijn – bepaald het menselijk brein wat het van je foto vindt! In een fractie van een seconde wordt er dus een afweging gemaakt die bijvoorbeeld bepaald of je wel of niet wordt uitgenodigd voor dat ene sollicitatiegesprek dat je zo graag wil: like’ of ‘swipe’? Hoe goed is jouw profielfoto?

fotograaf-utrecht-prijzen

Een goede fotograaf kan je helpen succesvol te zijn

We geven het niet graag toe. Maar een boek beoordelen we op basis van de omslag, een winkel op basis van de etalage en een persoon op basis van hoe hij of zij er uit ziet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, een dienst wil verkopen of gewoon je netwerk probeert uit te breiden, je eerste indruk is waardevol.

Stel je gaat langs bij een professionele fotograaf. Hoeveel zou je hem of haar dan willen betalen voor een echt goede foto? Een foto waarmee je een sterke eerste indruk maakt. Wat is het je waard om in gesprek te komen met nieuwe potentiële klanten? Wat is het je waard om uitgenodigd te worden voor een sollicitatie? Wat is het je waard om een goede eerste indruk te maken? Je profielfoto is niet allesbepalend, maar een goede foto is zeker van invloed op de mening die mensen over je vormen. Een goede foto heeft dus ook invloed op of iemand met je in gesprek wil gaan of juist niet. Wat is het je waard om een krachtige profielfoto te hebben die je helpt om succesvol te zijn?

Het ‘product’ waar het om gaat dat ben jij

Het belangrijkste instrument om succesvol te worden (en te blijven) dat ben jezelf. Promoot je jezelf op een goede manier dan heeft dat invloed op het verloop van je carrière? Je CV, Website, je LinkedIn-profiel, een artikel wat je schrijft, het zijn allemaal voorbeelden van uitingen waar mensen wel of niet op triggeren. En het eerste wat ze zien is vaak een foto. Een foto van jou als het goed is. Want mensen doen het liefst zaken met andere mensen. Mensen die ze aanspreken, mensen met wie ze binnen 40 milliseconden een klik voelen. Wanneer ga jij investeren in een echt goede profielfoto?

professionele fotograaf utrecht

“Wat Marcel heeft gedaan is echt fantastisch. Ben met name onder de indruk van de stappen in belichting en positie die we hebben doorlopen om tot het eindresultaat te komen. Echt super. Marcel zelf is ontspannen en relaxed waardoor je je ook gewoon op je gemak voelt terwijl je elkaar nooit hebt ontmoet. Kijk maar naar zijn portfolio om te zien wat ie kan. 

Schrijf in de regel niet veel reviews maar deze moest er zijn!”

Marc

professionele fotograaf utrecht

“Het resultaat is ver bovenverwacht!! Marcel is een zeer professionele fotograaf, die je met zijn vakkundige aanwijzingen en positieve woorden zo weet te coachen dat je met meer ontspannen- en openheid voor de camera staat. Hij neemt de tijd voor je, en zoekt naar die foto waarop jij dat uitstraalt wat je in gedachten hebt. Ondanks dat ik vaak de camera liever mijdt, kijk ik met veel voldoening en plezier terug op de shoot. 

Een ECHTE aanrader!”
Celine

Scroll naar boven