personal branding

Personal branding, hoe doe je dat?

Personal branding is een begrip geworden. Het is belangrijk om online zichtbaar te zijn. En dat geldt allang niet meer voor bedrijven en producten, maar zeker ook voor personen. Want ook als je aan het solliciteren bent of als zelfstandig ondernemer werkt wil je je zo goed mogelijk presenteren en gevonden worden tussen al je concurrenten op social media. Jezelf laten zien en dus ook zorgen dat je gezien wordt. Hoe doe je dat precies? Er zijn een paar mogelijkheden om eruit te springen. En dat kan soms op een relatief eenvoudige manier.

personal branding

Het belang van personal branding

Je hoeft niet per se zelfstandig ondernemer te zijn om het belang van personal branding te begrijpen. Het is nu eenmaal een feit dat op het moment dat je ergens gaat solliciteren de kans groot is dat je toekomstige werkgever op internet zal kijken of er een profiel van je te vinden is. En ook als je een product of dienst wilt verkopen, dan wil je potentiele klant graag weten met wie ze te maken hebben. En dus wordt er gezocht naar meer informatie over jou of je bedrijf. En dan is het belangrijk dat ze je kunnen vinden, een gezicht bij de naam.

Hoe zorg je voor een positieve eerste indruk?

Als je in je achterhoofd houdt dat er gezocht wordt naar jouw achtergrond op internet, dan is het natuurlijk goed om een positieve eerste indruk achter te kunnen laten. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat de informatie die gevonden wordt, professioneel overkomt. En authentiek, dus een weergave van je werkelijke persoonlijkheid. Op deze manier kan het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd, of de klant met wie je zaken wilt doen, een goed beeld van je krijgen. Wat vind je belangrijk, wat is je visie en hoe wil je door je omgeving gezien worden? Dat kun je bereiken door een eerlijk verhaal en een goede profielfoto.

personal branding

Een professionele aanpak van personal branding

Bij het zoeken naar gegevens springt je profielfoto vaak het meest in het oog. En dan is het extra belangrijk dat deze foto een realistische en goede weergave is van jouw persoonlijkheid. Het is dan ook een heel goed idee om door een ervaren fotograaf een professionele portretfoto te laten maken. Deze foto is tenslotte jouw visitekaartje op het internet, het eerste wat men ziet als ze met je kennis willen maken, voor je ze werkelijk ontmoet. En omdat het belangrijk is dat de foto ook overeenkomt met hoe je werkelijk bent, kun je dit het beste aan een ervaren fotograaf overlaten. Goede personal branding zorgt ervoor dat je zelfverzekerd, authentiek en professioneel over komt.

Marcel Schenk is gespecialiseerd in portretfoto’s. Hierdoor is hij in staat om krachtige foto’s te maken die boven het gemiddelde uitstijgen. Professionele foto’s waarin oprechte expressie centraal staat en waarmee je krachtig en authentiek overkomt.

Marcel Schenk is opgeleid door topfotograaf Peter Hurley (New York) en portretspecialist Ivan Weiss (Londen). Daarnaast is hij actief lid van Peter Hurley’s Headshotcrew, een wereldwijde groep van headshot specialisten.

professionele fotograaf utrecht

“Wat Marcel heeft gedaan is echt fantastisch. Ben met name onder de indruk van de stappen in belichting en positie die we hebben doorlopen om tot het eindresultaat te komen. Echt super. Marcel zelf is ontspannen en relaxed waardoor je je ook gewoon op je gemak voelt terwijl je elkaar nooit hebt ontmoet. Kijk maar naar zijn portfolio om te zien wat ie kan. 

Schrijf in de regel niet veel reviews maar deze moest er zijn!”

Marc

professionele fotograaf utrecht

“Het resultaat is ver bovenverwacht!! Marcel is een zeer professionele fotograaf, die je met zijn vakkundige aanwijzingen en positieve woorden zo weet te coachen dat je met meer ontspannen- en openheid voor de camera staat. Hij neemt de tijd voor je, en zoekt naar die foto waarop jij dat uitstraalt wat je in gedachten hebt. Ondanks dat ik vaak de camera liever mijdt, kijk ik met veel voldoening en plezier terug op de shoot. 

Een ECHTE aanrader!”
Celine

Scroll naar boven