fotograaf-utrecht

Wat draag je voor een fotoshoot?

Welke kleding kies je voor een fotoshoot? En wat doe je met sieraden, make-up en je haar? In deze blog leggen we je uit hoe je je optimaal kan voorbereiden op je fotoshoot.

Kleding kiezen

Het belangrijkste uitgangspunt voor kleding is die kledingstukken te kiezen waar jij je lekker in voelt. Voel je je lekker in je kleding dan straal je dat hoogstwaarschijnlijk ook uit op de foto’s die gemaakt worden.

Natuurlijk zijn er qua kledingstukken die beter werken dan andere. Hierbij wat suggesties waar je op kunt letten als je de kleding voor je fotoshoot gaat uitzoeken.

fotograaf-utrecht
  • Kies altijd kleding die goed past en die mooi aansluit bij je nek en schouders.
  • Voor profielfoto’s werkt kleding met een V-lijn vaak het beste. Denk hierbij bv. aan een overhemd of blouse dan wel een trui, topje of T-shirt met V-hals.
  • Ook een goed passend pak of jasje werken prima voor een meer zakelijke foto.
  • Strepen en drukke patronen werken vaak afleidend. Kies daarom voor uniforme kleuren zodat de aandacht naar jou gaat.
  • Weet je niet welke kleuren te kiezen? Wit, zwart en grijs zijn dan veilige opties.

Als je je afvraagt of iets wel of niet werkt op de foto, neem gewoon wat verschillende kledingstukken mee dan kijken we terplekke samen wat voor jou het beste werkt.

Haar en make-up voor de dames

Wil je extra mooi op de foto staan of lijntjes en rimpels zoveel mogelijk verbergen gebruik dan make-up. Doe jezelf je make-up dan adviseren we je je normale dagelijkse hoeveelheid make-up te dragen.

Goed verzorgt haar maakt je foto extra krachtig. Zorg dat je haar zit zoals jij wilt. Wil je vooraf naar de kapper doe dat dan een aantal dagen voorafgaande aan de fotoshoot zodat je haar natuurlijker valt. 

De studio heeft ruimte en faciliteiten om voor de shoot je haar en make-up op je gemak te doen of bij te werken.

fotograaf-utrecht

Voor de heren

Voor de heren geldt hetzelfde qua haar. Zorg dat je haar zit zoals jij wilt. Wil je vooraf naar de kapper doe dat dan een aantal dagen voorafgaande aan de fotoshoot zodat je haar natuurlijker valt.

Mannen hebben soms een vette of glimmende gezichts- of hoofdhuid. In dat geval raden we je aan een matterende gezichtsgel mee te brengen. Niet bij de hand? Geen probleem, in de studio is er altijd een matterende gel aanwezig.

De belangrijkste tip

Wees gewoon jezelf! Dan maken we er een leuke beleving van. Wanneer kom jij langs voor een professionele foto?

Tip: lees ook Hoe werkt een fotoshoot?

Scroll naar boven